Bananpannkakor

IMG_20140823_085904

Supergoda pannkakor som jag aldrig får nog av!

Till 4 personer

5 bananer
4 ägg
1,5 dl (på ett ungefär) sojamjöl
1,5 dl (på ett ungefär) majsmjöl
1 dl (på ett ungefär) bovetmjöl
1 msk linfrön
vaniljpulver
salt
rivet skal och juice från 1 citron

kokosolja till stekning

Mosa bananerna i en skål. Knäck i äggen. Tillsätt resten av ingredienserna, men var sparsam med mjölet. Smeten ska vara lagom, det vill säga varken för tjock eller för lös! Provstek en pannkaka som är ungefär 8 cm i diametern. Om det rinner ut för mycket, tillsätt mer mjöl.

Servera med bär som hallon, blåbär och jordgubbar, eller frukt som passionsfrukt, kiwi, banan, en klick turkisk yoghurt och ringla lite raw agave sirap på toppen. Strössla med hackade nötter.