Chiapudding

Chiapudding kan egentligen varieras i oändlighet.
Basen är 1 dl vätska, t ex komjölk, nötmjölk eller kokosmjölk med 1,5 msk chiafrön.Smaksätt puddingen efter egen smak, t ex kakao, kanel, kardemumma, saffran, citron.
Servera gärna med bär, frukt och nötter.

chiapudding

Här ett basrecept med smak av kokos och citron

Du behöver:

1 burk (400 ml) kokosmjölk
4 msk chiafrön1 nypa salt
1 msk agavesirap
skal från en ekologisk citron
juice från knappt halva citronen

Gör så här:

Bland alla ingredienser. Jag tog en glasburk med lock. Ställ in i kylen i 30 minuter, rör om. Om du vill kan du nu portionera upp chiapuddingen i mindre glas och smaksätta ytterligare. T ex med lakritspulver efter smak, och toppat med hallon som här på bilden.

 

FAKTARUTA

Mat i konservburkar är inte något jag rekommenderar eftersom insidan av konservburken är belagd med en tunn plastfilm som för det mesta innehåller Bisfenol A. Kung Markatta har en ny teknik där de kan tillverka konservburkar som är BPA fria, och då märks burkarna så här:bpa free

 

Vill du läsa mer om BIsfenol A kan du kika in här:

http://www.rattenattveta.se/artiklar/bisfenol-a/