Smarrig Blomkålspizza

blomkålspizza 4

 

 

 

 

 

Med ekologiska och glutenfria råvaror känns denna pizza riktigt lyxig!

4 portioner (cirka 12 små pizzor)

Botten
1 påse (450 g) fryst ekologisk blomkål
6 dl ekologisk, riven ost (gärna en blandning av lagrad prästost och parmesan)
2 ekologiska ägg
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Tina eller halvtina blomkålen. Kör den i matberedaren tills den är finfördelad.
Riv osten.
Blanda blomkål, ost, ägg och kryddor.
Gör cirka 12 små, runda pizzabottnar på två plåtar. Platta ut dem så att de blir någon millimeter tjocka.
Grädda cirka 15 minuter i ugnen.

Topping
Går att variera efter tycke och smak!
Åt barnen gjorde jag traditionell hawaiipizza. Ekologisk skinka och ananas.
Till de vuxna blev det hackad rödlök, gröna oliver och ruccolasallad.

När toppingen är på gräddas pizzan i ugnen i cirka 10 minuter, tills de blivit gyllenbruna och ser riktigt goda ut!

blomkålspizza 5